zakaj astrologija

Zakaj astrologija

Kolikokrat v življenju ste se vprašali, zakaj astrologija in kako vam lahko koristi v vašem življenju? Verjamem, da vam je že kdaj čez možgane šinila misel, da bi poklicali nekoga, ki se z njo poklicno ukvarja. Morda ste to tudi storili. 

Še bolj pogosto se ljudje sprašujejo, zakaj astrologija oz. učenje astrologije. V kolikor se zdaj prvič bolj resno srečujete z astrologijo, vam rada verjamem, da se zdi vprašanje na mestu. Kajti študij astrologije zna biti naporen in dolgotrajen.

Brez skrbi bodite. Ste na pravem mestu. Svoje življenje sem posvetila iskanju najboljših in najbolj enostavnih načinov, kako lepše živeti. Ena od pomembnih ved, ki mi je spremenila življenje, je tudi astrologija. Pa ne le meni in udeležencem mojih tečajev. Lahko ga spremeni tudi vam. 

Zakaj astrologija in zakaj se je učiti

Pred vami, sem se mnogokrat vprašala sama, pa tudi marsikateri udeleženec mojih tečajev, zakaj astrologija in zakaj bi se je nekdo učil. Če ste v naših čevljih izpred več let ali desetletij, si na tem mestu oddahnite. Razumem vas. Resnično razumem. 

Prispeli ste na blog Astro Akademije, vodilne izobraževalne ustanove na področju spletnega astrološkega izobraževanja, ki jo vodim. Vsakodnevno se srečujem s strahovi ljudi, ki ne vedo, kako začeti in se sprašujejo ali so dovolj pametni, sposobni ali celo vztrajni. 

Moj moto glasi 

Postani najboljša verzija sebe. 

Tega si želim tudi za vas. V kolikor ste si v mislih rekli: "Ja!", sem prepričana, da zmorete. Če lahko razumete te vrstice, ste sami kliknili z miško na ta prispevek ali ste se celo prijavili na novičke brez pomoči ali pa imate nekoga, ki vam bo vedno priskočil na pomoč za klik, imate dovolj znanja in sposobnosti za začetek. Vsega drugega se boste naučili z mojo pomočjo.

Moji tečaji so namreč sestavljeni tako, da vas na čim bolj preprost način vodim od popolnega začetnika v astrologiji do profesionalnega astrologa. Vmes pa sem vam na voljo v obliki mentorstva, da svoje znanje še lažje in hitreje pridobite. 

Kaj z znanjem astrologije pridobite?

Astrologija in njeno orodje - horoskop vam odkrivata kdo ste v resnici. Povesta vam, kaj vam je bilo položeno v zibko in kaj lahko s tem storite. Sama jo uporabljam kot neskončen vir odgovorov na svoja vprašanja. 

Ljudje se sprašujejo marsikaj. Ste se tudi vi kdaj vprašali:

 • Kaj je moje poslanstvo? 
 • Zakaj sem brez denarja? 
 • Kaj je narobe, da ne najdem ljubezni in sreče v partnerskem odnosu? 
 • Kako naj vzgajam otroka, da bo odrasel v srečnega posameznika? 
 • Zakaj imam slabe odnose s starši? 
 • Zakaj se ne morem odlepiti od doma in se osamosvojiti? 
 • Do katere mere naj pomagam otroku ali vnuku, da mu ne škodujem? 
 • Vsem želim dobro. Zakaj me ljudje narobe razumejo, ko nekaj povem? 
 • Kaj je narobe z mojo službo, da ne čudim zadovoljstva ob njej?  
 • Kakšno delo je najbolj primerno zame?
 • Kako naj se znebim razočaranj?
 • Kako naj bolje izkoristim svoje potenciale?

No, če vam je kdaj prišlo na misel kakšno od zgoraj zapisanih vprašanj ali kaj podobnega, in bi odgovor radi našli sami, imate odličen razlog za učenje astrologije. Astrologija je namreč veda, ki daje odgovore na dileme, s katerimi se srečujete vsak dan.

Zakaj astrologija v vašem življenju

S pomočjo astrologije boste prepoznali svoje najboljše potenciale, talente in možnosti. V vas živi veliko dobrega in tega se boste začeli zavedati. S pozornostjo na dobro, boste v svoje življenje pritegnili še več priložnosti za nekaj lepega. 

Bolje se boste začeli zavedati sebe. Drugim ne boste več dovolili, da "hodijo po vas", vas podcenjujejo ali celo zasmehujejo. Z novo pridobljenim zavedanjem in samozavestjo, boste sami odločali, koga boste spustili v svojo bližino. 

Odnosi so ena od napornih zadev celo, ko se partnerja dobro ujemata. Kako naporni so šele takrat, ko sta si različna kot dan in noč! V kolikor ste do sedaj imeli težave na partnerskem področju, se boste lažje odločili, ali boste ostali s partnerjem ali zakorakali po novi poti. 

Podobno velja za vse druge odnose. Dobre odnose boste lahko še izboljšali. Kadar pa ne boste videli skupnih ciljev in poti, boste lažje naredili "rez". Zamahnili boste z roko, si oddahnili in naslednjič bolje izbrali. 

Odnose boste začeli drugače sprejemati in graditi. Z vašo pozitivno naravnanostjo, pridejo v vašo bližino drugačni ljudje. Lahko boste pokazali, kdo ste v resnici. Povedali boste, kar danes še zadržujete v sebi in živeli v skladu s svojo pravo naravo. Brez strahov pred razočaranji ali bojaznijo, kaj si bodo mislili drugi. 

Zakaj astrologija kot veda za osebno rast

O osebni in duhovni rasti se dandanes ogromno govori. Verjetno ste že slišali in celo kdaj izrekli "osebna rast". V praksi opažam, da so ljudje polni besed, a v resnici ne vedo, kaj to pomeni. 

Osebna rast ne pomeni, da boste vedno in ves čas srečni. Ko boste osebnostno zrastli, se bodo pojavljali drugačni izzivi pred vami. To je v redu in dobro za vas. Astrologija vam bo dala odgovore, ali je to, kar počnete, resnično najboljše za vas. 

Skozi različne preizkušnje, boste imeli zveste vodnike (planete, zvezde in horoskop), ki bodo vztrajno svetili na vašo pot. Kadarkoli boste zašli proti breznu, boste imeli znanje, razumevanje in oporo, ki vas bodo varovali pred velikimi napakami. 

Upali si boste sanjati. Pa ne govorim o spancu, pač pa o tistih vizionarskih sanjah, ki jih želite uresničiti v svojem življenju. Ko boste spoznali, zakaj ste poslani na naš svet, se boste lažje odločili in počeli, za kar vas svet potrebuje. Obetate si lahko več sreče in boljše rezultate pri vsem, kar počnete.

Pritegnite dobro v svoje življenje 

Postali boste drugačni. Verjemite mi na besedo. Veliko se pogovarjam z udeleženci tečajev in pri večini opažam nekaj zanimivega. Najkasneje v letu dni, običajno veliko prej, se precej spremenijo. Drugače dojemajo sebe in doživljajo, kar se godi okoli njih.  

Postanejo boljši posamezniki in precej pridobijo na samozavesti. Končno zberejo pogum in se začnejo ukvarjati s tistimi zadevami, ki jih osrečujejo. Posledično v svoje življenje pritegnejo več sreče in prave ljudi. 

Rada proučujem možgane in njihovo delovanje. Ugotovila sem, da s pravim pristopom k astrologiji, lahko zelo učinkovito uravnotežite delovanje leve in desne možganske polovice. Odgovori iz horoskopa vas vodijo do iskanja najboljših rešitev za kakršen koli problem. Zato ga (s pomočjo astrologije, možganov in pravilno načrtovanih aktivnosti) lažje rešite. 

Kolikokrat ste imeli občutek, da se trudite za nekaj, kar vas ne osrečuje? Še več. Ste se kdaj znašli v situaciji, ko ljudje sploh niso cenili vašega truda, čeprav ste dali vse od sebe? No, ko boste sebe in svoje potenciale resnično spoznali, tega ne boste več dovolili. 

Zakaj astrologija pomaga

Z znanjem astrologije, če ga uporabljate, seveda :), boste imeli pred seboj zemljevid možnih situacij in razpletov. Kadarkoli se bo pripravljalo stresno obdobje, boste lahko sami v vsakem trenutku preverili, ali obstaja kakšna lažja pot do cilja. 

V mislih imam priložnosti, a tudi stresne situacije, nemir, nezadovoljstvo in razočaranja.

S pomočjo astrologije jih boste lahko odklonili iz svojega življenja še preden se pojavijo. Kadar pa le pridejo v vaše življenje, boste vedeli kako ravnati, da jih boste lahko obvladovali in uspešno razrešili.

Zakaj astrologija v stresnih situacijah

Morda vas danes še pestijo razočaranja. Mož ali žena vas zanemarja ali se ne pogovarja z vami. Imate finančne skrbi, ki vam kratijo spanec. Otroci se upirajo in več ne veste, kako jim dopovedati, naj vsaj malo prisluhnejo. Moti vas politika in krivice v družbi. Morda ste v poslovnih težavah ali vas pesti nekaj drugega. 

Kadar sem se pred leti vprašala: "Zakaj astrologija?", sem si odgovorila: "Zato, ker mi bo pomagala, da se izognem tem in tem zoprnim ali stresnim situacijam. Če se bodo pojavile, pa bom vedela kako dolgo me bodo mučile in kako naj jih obvladujem.". 

Kako si boste odgovorili vi? Premislite, ali bi vam bilo kaj od nadaljevanja všeč in bi si želeli občutiti v svojem življenju. Astrologija namreč prinaša vrsto koristi, o katerih astrologi ne govorimo dovolj pogosto. 

Počasi, korak za korakom, boste začeli bolje spoznavati sebe. Priznali si boste kakšni ste v resnici. Nekatere svoje lastnosti boste vzeli kot nekaj naravnega in dobrega ter jih še okrepili. Druge boste počasi začeli opuščati. Katere? Odločili se boste sami. Znanje astrologije pa vas bo vodilo k pravim odgovorom. 

Namesto nenehnih prepirov in razočaranj, boste naredili nekaj dragocenega zase in za druge ljudi. Posvetili jim boste več pozornosti, po potrebi pa pogledali v njihov horoskop. Ko jih boste razumeli takšne kot so, bo vse drugače. Lahko se boste nasmehnili in rekli: "Aha, saj ne more biti drugače.".

Astrologija je hvaležna veda. Sprejme vse vaše znanje in izkušnje. Karkoli ste spoznali do tega trenutka, boste lahko uporabili tudi v astrologiji. Podali se boste na tisto pravo pot osebnostne in duhovne rasti. Bolje se boste zavedali sebe in svoje vrednosti. 

Za nameček boste opazili, da bodo ljudje drugačni do vas. Tisti, ki ste jih do zdaj črtili (in jih še boste nekaj časa), bodo drugače pristopili do vas. Vi pa se boste večkrat vprašali: "Ali je to res ista oseba?". 

Povem vam iz prakse. Ko se spremenite vi, se spremeni svet okoli vas. Kajti ljudje sledijo ljudem z integriteto. Z upanjem in zaupanjem zrejo v priložnosti, ko se lahko sončijo v bližini dobronamernih ljudi. Želim vam, da bi postali takšna oseba čim prej. 

Sem vam povedala dovolj o tem zakaj astrologija in kaj vam lahko znanje astrologije prinese v vaše življenje? Povejte spodaj v komentarju. Lahko me pa tudi še kaj vprašate. 🙂

 • Irena Stopar pravi:

  Kakšno je vaše mnenje na temo “zakaj astrologija”? Imate kakšne osebne izkušnje? Povejte v komentarju.

 • Rosemarie T. pravi:

  Pozdravljeni, strinjam se z vami, da je astrologija krasna veda, pri kateri učenja ni nikoli konec…

  • Irena Stopar pravi:

   Rosemarie, najlepša hvala za vaše mnenje. Jaz sem si rekla: “Ko je učenec pripravljen, pride učitelj”. No, en mojih največjih učiteljev, kjer se učenje nikoli ne konča, je tudi astrologija in, da je bolj zabavno, še planeti iz mojega horoskopa, seveda. 🙂

 • <Cvetka pravi:

  Moje mnenje je, da bi se moral vsak človek, ki se odloči za duhovno rast, za raziskovanje samega sebe, najprej odločiti za študij astrologije, ker je osnova, da sploh lahko začneš ugotavljati kdo sploh si.

  • Irena Stopar pravi:

   Cvetka, najlepša hvala za komentar. Se popolnoma strinjam z vami, žal pa ne znam tega dopovedati več ljudem. Morda bo kdo le prisluhnil vam. 🙂

 • Mira Grabovac Štefančič pravi:

  Letos sem začela z učenjem astrologije. Veselim se, da se bom naučila toliko, da si bom lahko odgovorila na nekaj vprašanj, ki ste jih omenili v blogu. Hvala za vašo vzpodbudo.

  • Irena Stopar pravi:

   Draga Mira, zelo sem vesela za vas, da ste se opogumili in začeli. Počasi se bodo “lego kocke” zložile in odgovorili si boste lahko še na veliko več vprašanj kot si danes lahko predstavljate. Kar pogumno – korak za korakom potujte skozi svet, kot ga pišejo zvezde in ugotovili boste zakaj astrologija pomaga lepše živeti. Hvala za vaš komentar in vso dobro voljo, ki jo delite z nami.

 • >